Tomter

Emils backe - ett unikt område med annorlunda tomter

Kontakta gärna mäklaren längst ner på denna sida för mer info.

Lantligt men ändå nära Trosa torg

Vill du bo i ett helt nybyggt hus på en unik plats med lite av äldre tiders bykänsla, fast på ett modernt sätt. Nära till skola, affärer och kommunikationer?

Emils Backe ligger intill den vackra kulturmiljön runt Tureholms slott från 1730-talet. Härifrån är det endast två kilometers cykel- och bilväg till centrala Trosa med flera förskolor och skolor, mysiga restauranger, affärer och caféer. En kilometer bort genom slottsallén ligger Tureholms stall och ridskola där barnen kan ta lektioner eller ha egen häst, och ytterligare en liten bit bort ligger Trosa golfbana.

Alldeles intill Emils Backe passerar dessutom en av Sörmlandsledens längsta etapper, perfekt för både kortare och längre vandringsturer!
Den vackra sörmländska skärgården nås lätt med båt från någon av Trosas småbåtshamnar, närmast ligger Tureholmsvikens båtsällskap.

Naturtomter med utsikt

Njut av sol hela dagen och underbar utsikt över Tureholmsviken och sädesfälten från 40 meters höjd över havet.

 

Ett ovanligt projekt

Emils Backe blir inget vanligt bostadsområde. Här eftersträvar vi att bygga varsamt och försiktigt i samklang med naturen. Husen byggs på höga pelare så att den vackra naturen med berghällar, blåbärsris och vindpinade tallar bevaras.

Drömmer du om att ha egna får? Här finns en kulle för fåren, utrymme för odlingslotter, höns och gemenskap för den som vill.

Bygg med valfri husleverantör

Tomterna säljs utan bindning till husleverantör vilket innebär att du har full frihet att välja vilket företag du vill beställa ditt hus från. I området finns redan flera verksamma byggaktörer med erfarenhet av att bygga stolphus.

 

 

 

Fakta

KOMMUNALT VA INGÅR I PRISERNA

I tomtpriserna ingår anslutningsavgifter för kommunalt vatten och avlopp, värde ca 190.000:-.
Även el och fiber är framdraget till tomtgräns, men anslutningsavgift tillkommer med ca 35.000:- för el och ca 18.900:- för fiber.
Kostnad för snöröjning och övrig vägskötsel (uppskattningsvis 2000-3000:-/år) delas med övriga husägare i området genom en blivande samfällighet.

DETALJPLANEN TILLÅTER GENERÖSA BYGGRÄTTER

Hus på stolpar/plintar i ett plan med upp till 300 kvm byggnadsarea varav 50 kvm ska vara öppen area. Utöver detta får garage/uthus på 30 kvm byggas, samt (på vissa tomter) en takterrass med 30 kvm byggnadsarea + 30 kvm öppen area.

eller

Enplanshus med souterrängvåning upp till 130 kvm byggnadsarea. Utöver detta får garage/uthus på 30 kvm byggas, samt (på vissa tomter) en takterrass med 30 kvm byggnadsarea + 30 kvm öppen area.

Den dominerande delen av fasaden ska enligt detaljplanen utföras i trä. Dova kulörer som tar upp naturens färgskala på plats ska eftersträvas. Tomtmark under och runt byggnad ska lämnas som naturmark för att bevara områdets karaktär.
I området tillämpas lokalt omhändertagande av dagvatten på varje enskild tomt. Enklast ordnas det genom att t ex tomtens bilparkering byggs upp av stenmaterial i rätt fraktioner, enligt Trosa kommuns krav.

För mer info om vad som gäller avseende byggrätterna, se gärna under fliken LADDA NER för mer information såsom detaljplan och planbestämmelser. 

Kontakt tomtförsäljning:

Klas Hamrén
Fastighetsmäklare
070-688 63 70

klas.hamren@fastighetsbyran.se