Café Tarte Tatin

På en gammal äng i träda har vi rullat in vår cirkusvagn och startat ett café i fransk lantstil. Välkommen till 1960-talet! Temat är äpplen i alla dess former, och vid Emils Backe är vår ambition att servera Trosas allra godaste tarte aux pommes och bästa café Viennois!

Äppelpaj- specialitén på café Tarte Tatin

Vi har normalt minst tre olika äppelpajer på menyn, och alla bakverk innehåller svenska äpplen i någon form. Även veganska, gluten- och laktosfria alternativ finns. Förutom espresso, cappuccino mm erbjuder vi även några typiskt franska kaffevarianter. Testa gärna vår café Viennois, som en bakelse i sig! Självklart är både kaffet och så mycket som möjligt av råvarorna till bakverken eko eller närproducerat.

Mat, öl och vin på Crêperie Marie

Årets glada nyhet! Crêperie Marie på Mörkö öppnar en liten filial intill oss. De kommer att servera jättegoda och nyttiga franska bovetegalettes, en slags pannkaka med olika matiga fyllningar. Många av råvarorna är odlade eller framställda i närområdet. Till galetterna erbjuds franska viner och lokala ölsorter. 

SkogskråkansBageri

Bagaren Osku Varis frånJärna kommer att sälja sina olika surdegsbröd i Skjulet intill cafét. Fredag-söndag från kl. 11 kommer det att finnas bröd!

Vid regn

Vi håller öppet oavsett väder. Regn- och vindskydd och varma filtar finns i Skjulet intill, och stora parasoll finns vid övriga bord. Bienvenue!

Öppettider

From 1:a juli tis-sön 11-20, preliminärt fram till skolstart. Därefter helger september ut.

Instagram

Följ vår resa under uppbyggnaden av Trosas hippaste trädgårdscafé på Instagram @tartetatincafe

”Le sens de la vie, c'est la tarte aux pommes!”

”Vous avez tous trouvé la réponse; tarte aux pommes!”

”Le ciel des tartes aux pommes, cést ici!”