Café Tarte Tatin

På en gammal äng i träda har vi rullat in vår cirkusvagn och startat ett café i fransk lantstil. Välkommen till 1960-talet! Temat är äpplen i alla dess former, och vid Emils Backe är vår ambition att servera Trosas allra godaste tarte aux pommes och bästa café Viennois!

Äppelpaj- specialitén på café Tarte Tatin

Alla bakverk innehåller svenska äpplen i någon form, och vi har normalt fem olika äppelpajer på menyn. Även veganska, gluten- och laktosfria alternativ finns. Förutom espresso, cappuccino mm erbjuder vi även några typiskt franska kaffevarianter. Testa gärna vår café Viennois, som en bakelse i sig! Självklart är både kaffet och så mycket som möjligt av råvarorna till bakverken eko eller närproducerat.

Vill du arrendera vårt matkök?

Sittplatser i härlig miljö, fin fransk musik och gott om gäster finns redan vid vårt café, men vi söker nu någon inför sommaren 2024 som är sugen på att arrendera vårt matkök. Lämpliga rätter att erbjuda kan tex vara enklare varianter som soppor, sallader, smörgåsar, galettes eller liknande. Det är naturligtvis ett plus om maten är franskinspirerad, men inte ett absolut krav.

Inredning och blomstersjälvplock

I Skjulet intill cafét huserar inrednings-, kläd- och livsstilsbutiken Hippie Home, och på ängen intill cafét har 3 Hekto Blommor sin självplock för snittblommor. Mycket populärt att plocka sin egen fina bukett i samband med ett fikabesök!

Vid regn

Vi håller öppet oavsett väder. Regn- och vindskydd och varma filtar finns i Skjulet intill, och stora parasoll finns vid övriga bord. Bienvenue!

Öppettider 2024

Vi säsongsöppnar den 27 april och håller under vår och försommar öppet lör-sön 11-17. Mellan 2 juli till 11 augusti öppet tisdag till söndag 11-17.  Därefter återgår vi till öppettider lör-sön 11-17 fram till säsongsstängning 29 september

Instagram

Följ vår resa under uppbyggnaden av Trosas hippaste trädgårdscafé på Instagram @tartetatincafe

”Le sens de la vie, c'est la tarte aux pommes!”

”Vous avez tous trouvé la réponse; tarte aux pommes!”

”Le ciel des tartes aux pommes, cést ici!”