Cykelbytardagen

Lördag 24 april 2021 (OBS framflyttat datum pga virussituationen)

Välkommen till Emils Backes Cykelbytardag

Emils Backe Odlargemenskap arrangerar en cykelbytardag för allmänheten vid Emils Backe. Samhället är under kraftig omställning och vi vill slå ett slag för cykeln som fordon, motionsredskap och även kul pryl.

Alla är välkomna, och det kommer inte att kosta något att sälja eller byta sin cykel. Passa på att rensa garaget från barnens urvuxna cyklar, och kanske skaffa en ny begagnad racer eller MTB?

Stefan från Lilla cykelgaraget servar köpta cyklar kostnadsfritt under dagen, och alla som vill får provåka den nya cykeltaxin med de pigga pensionärerna Börje och Hasse som piloter från föreningen Cykling utan ålder.

Eller varför inte testa elcykel eller MTB? Team Sportia i Trosa finns på plats med sina nya elcyklar. Chans till bra erbjudanden!

Förr eller senare börjar det allt som oftast kurra i magen, och då finns Bergs gård där till din räddning så att du kan köpa hamburgare, kaffe med mera.

TIDER

Lördagen 24 april 2021

11,30: Start för inlämning av cyklar, pågår till kl. 14,30.

12,00: Öppning för köpare.

15,00: Stängning, osålda cyklar kan hämtas ut fram till 15,30.

15,30: Cyklar som inte hämtats ut skänks så att de kommer till användning.

INFO TILL KÖPARE OCH SÄLJARE

Du som vill köpa

Mellan kl. 12-15 finns cyklarna till salu vid Emils Backe. Om säljaren inte är på plats är det bara att ringa numret som står på cykeletiketten.

Du som vill sälja

Det är enkelt, lämna in din cykel till oss på stora ängen vid Emils Backe mellan kl. 11,30-14,30 Lördagen 24 april. Du får ett numrerat kvitto och skriver upp kvittonumret, priset och ditt mobilnummer på en plastetikett som fästs på cykeln. Eller ring Stefan 070-425 40 44 så hämtar han den åt dig för 45:- (halva priset vid flera cyklar) inom 0156-området.

Säljare behöver inte vara på plats hela tiden

Du är självklart jättevälkommen att stanna i området tills cykeln blivit såld, men du kan även åka hem om du vill. Intresserade köpare kommer att ringa dig!

Kostar det något att sälja?

Nej. Vi arrangerar det här ideellt.

Hur betalas cykeln?

Alla affärer görs upp direkt mellan köpare och säljare, vilka även bestämmer betalningsmetod själva. Är säljaren någonstans på området är det enkelt, då fungerar ju både t ex Swish och kontanter.

Är säljaren inte på plats fungerar förvisso Swish, men antingen måste säljaren ta sig till Emils Backe, eller så måste köparen hämta det numrerade inlämningskvittot hos säljaren för att kunna hämta ut cykeln.

Vilket skick måste cykeln vara i?

Det spelar ingen roll om det är en superfin racercykel eller ett ”gammalt lik” utan framhjul, alla cyklar är välkomna.

Vilket pris ska jag som säljare sätta på cykeln?

Det bestämmer du helt själv. Blir den svårsåld kan du alltid sänka priset om du vill.

Hur många cyklar får man sälja?

Hur många du vill.

Vem får sälja?

Alla köpare och säljare är hjärtligt välkomna, oavsett bostadsort!

Vi ansvarar inte för inlämnade cyklar!

Området där cyklarna står kommer dock att vara inhägnat, och vi försöker självklart göra vad vi kan för att övervaka cyklarna så att ingen blir stulen. För att hämta ut en cykel måste det numrerade inlämningskvittot lämnas in.

Om cykeln inte blir såld?

Cyklar som inte sålts eller hämtats ut senast kl. 15,30 doneras så att de kommer till användning på ett bra sätt.

Finns det fika?

Absolut! Bergs gård säljer både hamburgare och fika.

Finns det toa?

Ja, Bajamaja kommer att finnas på plats.

Det finns inget dåligt väder…

Arrangemanget håller vi oavsett väder. Skulle det bli så pass extremdåligt väder att vi blir tvungna att ställa in så meddelar vi det på emilsbacke.se.

Var?

Platsen heter Emils Backe och ligger i västra Trosa, ca 2 km från Torget. Vi håller till på den stora ängen.

I samarbete med

Tomter till salu